Több mint 2000 állatot mentettek meg a Fővárosi Állatkertben

0
40

A Fővárosi Állat- és Növénykert vadállatmentő központja tavaly 2368 segítségre szoruló állatot mentett meg, amelyek 130 különböző fajhoz tartoztak – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

Az elmúlt évben megmentett állatok között a madarak voltak többségben, 93 különböző faj 1185 egyede kapott segítséget. Ezt követték az emlősök, 23 faj 965 egyeddel, majd a hüllők és kétéltűek, 14 faj 218 egyeddel.

A madarak közül a széncinegék voltak a leggyakoribbak a mentett állatok között, 197 egyeddel, de számos más faj is szerepelt, például fekete rigók, házi rozsdafarkúak, nagy fakopáncsok, molnárfecskék, sarlósfecskék és füsti fecskék.

A ragadozó madarak közül a vörös vércsék szorultak a legnagyobb számban segítségre, de egerészölyvek, karvalyok, kabasólymok, rétisasek és parlagi sasok is szerepeltek közöttük. Baglyok és fehér gólyák is megmentésre kerültek.

Az emlősök közül a sünök voltak a leggyakoribbak, 523 tüskéshátú sün kapott segítséget, de mentettek denevéreket, vörös mókusokat és nagy peléket is.

Az intézmény tájékoztatója szerint az elmúlt évben a legmagasabb volt a mentett állatok fajszáma, így a korábbi évekhez képest többféle, több különböző fajhoz tartozó állatnak nyújtottak segítséget a Fővárosi Állat- és Növénykert vadállatmentő központjában.

Az állatkert szakemberei az elmúlt tíz évben összesen húszezernél is több állatot mentettek meg, amellyel hozzájárulnak a vadállatok védelméhez és az állatok közötti biodiverzitás megőrzéséhez.