Jótékonysági adományok a Magyar Élelmiszerbanknak

0
41

A Tesco és a Nestlé közös őszi kampányának eredményeképpen 16 millió forinttal támogatják a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját. A Nestlé az áruházakban eladott termékei 1 százalékát ajánlotta fel, amit a Tesco megduplázott, így összesen több mint 15,5 millió forint gyűlt össze.

Élelmiszercsomagok eljuttatása a nélkülözőknek

A felajánlott összegből a Magyar Élelmiszerbank Egyesület több mint 170 ezer élelmiszercsomagot tud eljuttatni a rászorulóknak. Ezek a csomagok lejáratközeli, csomagoláshibás, de kiváló minőségű termékeket tartalmaznak, melyeket az élelmiszerbank áruházakból és élelmiszergyártóktól gyűjt össze.

Idézet az élelmiszerbank elnökétől

Cseh Balázs, az Élelmiszerbank elnöke szerint gyakran csak átmeneti időszakra van szükség az Élelmiszerbank segítségére, de ezekben a helyzetekben az adományok nagyon fontosak.

Tesco és Nestlé hozzájárulása az Élelmiszer-pazarlás ellen

A Tesco és a Nestlé évek óta részt vesznek az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemben mint az Élelmiszerbank stratégiai partnerei. Jelenleg körülbelül 170 Tesco áruházban folyik napi szintű élelmiszermentés az egyesülettel közösen. Az együttműködés célja az élelmiszer-felesleg csökkentése és a segítségre szorulók támogatása.