Fejlesztés a mezőgazdasági versenyképesség alapja

0
49

Nagy István agrárminiszter szerint a mezőgazdasági termelőknek fejlesztésbe kell beruházniuk a hosszú távú piaci jelenlét érdekében. A miniszter ezt a 42. AGROmashExpo és AgrárgépShow megnyitóján emelte ki.

A mezőgazdaság alkalmazkodása és források

A gyorsan változó körülmények között a mezőgazdaság alkalmazkodóképességét modern technológiák nélkül nehéz elérni. Az Agrárminisztérium 2900 milliárd forintos forrást biztosít a termelőknek új technológiák beszerzésére 2027-ig.

A kormány támogatása a gazdáknak

Nagy István kiemelte, hogy a mezőgazdaság számíthat a kormány támogatására minden kihívás közepette, és bátorította a gazdákat a beruházásra és a fejlődésre.

A Megfosz elnökének véleménye

Harsányi Zsolt, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetségének elnöke szerint a magyar mezőgazdaság jól gépesített, de a fejlődés folyamatosnak kell lennie a növekvő hatékonyság érdekében.

Autonóm gépek és szakképzés

A kiállításon autonóm gépek is bemutatkoznak, amelyek jelentős lehetőségeket nyitnak, de szakképzett kezelőkre és karbantartókra van szükség. Ennek érdekében 3 ezer diák számára biztosítanak belépést a kiállításra, hogy felkeltsék érdeklődésüket az agrárgépész pálya iránt.

A Hungexpo vezérigazgatójának mMegjegyzései

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója elmondta, hogy a rendezvény rekordszámú, 300 kiállítóval zajlik, és a mezőgazdaság technológiai forradalmának középpontjában áll.

A 42. AGROmashExpo és AgrárgépShow szombat estig várja a látogatókat a Hungexpo összes pavilonjában.